What I did last Friday
Thursday, July 09, 2015 | 0 comments

Assalamualaikum W.B.T
Hello
안녀하세요 ~ 


Ayo Ayo readers ~!
Its Cuti !!!!!!

/throw confetti/

Sadly, I'm still here at college. Flight Ijah will be on monday Insya Allah. All my friend balik esok tak pun sabtu. /sobs/ btw, bukan nie sebenarnya topik entri Ijah. This entry Ijah nak cerita my experience first time overnight. kekekeke And supposedly Ijah niat nak taip entry nie a day after Ijah jalan unfortunately Ijah the next day Ijah jatuh sakit >.<

So, ceritanya, last week, last Friday I mean, Ijah and my friend pegi la jalan2 kat bandar. At first the plan was nak jalan sampi pukul 11 malam je cause curfew my uni sampai pukul 11 malam je,

On the friday, tujuan utama nak pegi Bazar Karat je. So in the morning memang takda plan nak pegi mana2. Alkisahnya kitaorang pun pegi la merayap kat Aeo Tebrau. Sampai Aeon, pegi la singgah kat Cotton On. 

Kat Cotton On pula, pusing2 satu kedai, survey barang2 tak sedar we've been there for an hour hahahaha Semua gara2 sale yang ada kat Cotton On. Sandal 3 for 45, shades 3 for 30. mana tidaknya menyinggah lama kat situ. I've bought a sandal, shades, notebook and pen also a bag. 

Next kedai yang kitaorang menyinggah laa kat Padini. Kat Padini pun mak aih lama bebenor. Ijah dah tak larat nak stay lama2 kat situ, Ijah duduk kat luar. kekekeke  My friends pusing2 dalam tu, test baju. Ijah pegi laa kat satu kedai baju in Aeon tu if I'm not mistaken nama dy 'Twenty-nine' Baju kat situ semua price dy RM15. Nak habiskan stok kot.

Kat situ, Ijah beli 3 baju XD Idk but bila fikir balik, Masya Allah memang membazir gila. Tapi apakan daya nasi sudah menjadi bubur, ye tak? 

Pusing2 dalam tu sedar tak sedar dah pukul 5 lebih. Nak cari tempat for berbuka lagi. One of my friend said that she don't want to berbuka kat dalam mall, same goes to me. Nak merasa tempat lain laa pulak kan. Sekali sekala tukar selera.

Pelan asal adalah beli makanan kat mana2 bazar kat JB then berbuka kat RnF. Bazar yang kitaorang pegi on that day was kat Bazar Angsana. It was my first time. Bazar there quite big. And Ijah rambang mata tengok semua makanan and minuman yang dijual. Macam nak beli je semua. Haihh.. nafsu nafsu.

Dah round2 kat bazar tu and setelah berjaya mengawal nafsu membeli makanan yang berlebihan, kitaorang gerak from Bazar Angsana about 18:30 and its already late if nak pegi RnF. RnF tu dy tutup on 18:30. Dy tak bagi masuk lagi if dah lepas 18:30. So pelan pun berubah. Kitaorang pegi laa berbuka kat tepi jalan along Danga Bay. Idk the exact name of that place but it was quite nice. The view, pemandangan laut(?) hahaha. Walaupun tepi jalan raya kan, still ramai jugak orang lain berbuka kat situ.

Selesai berbuka, bermulalah perjalanan kitaorang utk melaksanakan tujuan utama. (Ayat mcm ntah pape. I was quite blank right now /facepalm/ ) Around 22:30 kitaorang selesai shopping kat situ. Dah tu, otw balik laa. And then otw nak balik tu, the owner of the car yang kitaorang sewa ws me. He told me that he wouldn't be around on that time, so he will retrieved the key from us in the next morning. And I told my friend in the car

My friend: Jom overnight
Me: Serious laa?
My friend: SERIUS !
3 of my friend : JOMMMMM !!

Amboi semangat diorang kat kereta. And dari situ laa bermula my first ever experience overnight kat sini. I've never been overnight or even stay out late ever in my life. Lagi2 in Sabah, memang tak akan laa.

Before we proceed the plan overnight, I've got my own plan, other things. So I proceed with my plan. And my kengkawan yang lain pegi ambil my other housemate, 2 orang kat kolej. Dalam pukul 2 lebih, or maybe 3 in the morning, kitaorang pegi laa kt Pandan City @ Pasar Borong Pandan.

Time tu pasar tu still buka. Ada lagi yang buka but they about to kemas2 and nak balik. Pusing2 kat situ, not fully, I think just half of the place, then kitaorang terjumpa pula gerai jual durian. Pergh, my friend apa lagi, ajak laa pegi makan. And yes we did eat durian there ! Hahaha Been a long time Ijah tak makan durian. I can't even remember when was the last time Ijah makan durian.

Dah siap makan apa semua, then we go balik. Before balik, singgah kat this one restaurant for sahur. And about 6:30 we went back to college.

So, that was my pengalaman overnight kat luar. Well, its not that interesting story... I guess.. ahahaha.

Btw, Ijah jatuh sakit on the next day cause makan durian and migrain. /lol me/ I got migrain which mean I cannot stay awake too long(?) I need to rest, get enough sleep. Ah well, I'm quite a stubborn girl. And that's why this entry baru post kat sini.

So, camne nak end this entry . Hahaha.

Ijah nak ucapkan Selamat Hari Raya. I know its still early but hey, next week nak raya dah. And Idk when will I be posting entry here before raya. So Ijah wish laa awl2. Hahaha. Still, selamat berpuasa to all readers, 10 malam terakhir Ramadhan, manfaatkanlah ye. Maaf Zahir Batin from me. Zahir yes, batin... maybe no... kekekekeke

Thats all...? Bye ~~~!!

p/s: Sebenarnya banyak gambar kitaorg capture on that day but... kelajuan internet tidak mengizinkan and it make me frustrated. haha.
?