CUTI SEM !!!!!
Saturday, May 02, 2015 | 0 comments

Assalamualaikum w.b.t
Hello
Annyeonghaseyo ~~

Yo ! Here I am typing again buat kesekian kalinya. Hahahaha. Quite a long time juga laa tak update entry. Bukan malas tapi takda tenet. /nangis jap/

Ijah dapat update nie pun sebab guna wifi at my uncle house. Ijah kat kg sekarang. Tomorrow nak pergi makan nasi minyak orang. kekekekeke

So ada wifi yang boleh laa consider laju (I've download 2 episodes of Running Man & 6 eps of EXO Next Door) Ijah ambil kesempatan laa juga update my bloggie

Now Ijah tengah cuti sem/

WOOOHOOOOOOOOOOOO ~~~~

Nak cakap gembira, OF COURSE laa gembira. Dapat jumpa family kot. Its been almost 4 months tak jumpa. Dapat jumpa, spent time together I feel sangatlah gembira. BUT tak laa gembira sangat. WHY? After a few days, boleh rasa ke'pishang'an dia. /sobbing in a corner/

Ijah tak boleh nak keluar hang out sangat kat luar, max twice a week. So mereput je laa kat rumah, layan karenah adik bongsu yang tercinta, Kawasan rumah Ijah agak jauh ke dalam, I mean jauh dari jalan raya besar (IDK if u guys faham what I'm trying to say) 

Naik naik bas kena jalan kaki for about 10 mins? Then sampai pekan. 
Car? Well, satu-satunya insan yang boleh ambil and hantar me is my father. He has car and also license. Ijah nie lesen pun takda apatah lagi kereta.

Ijah ada gak terfikir nak ambil ujian memandu during cuti nie. I ask my father, guess what he said

"Jangan laa dulu. Nanti jak bila kakak sudah habis diploma baru ambil. Lagi satu, nanti kalau ada sudah lesen, pandai pula kakak drive di Johor"

Tekedu, tergamam juga laa when my father cakap the second reason why he tidak bagi ambil ujian memandu. One of the reason tiba-tiba Ijah nak ambil lesen cause nanti bila nak keluar pergi mana-mana atas personal thing time kat Johor boleh laa drive sendiri. Tak payah nak susahkan orang. Ijah paling tak suka susahkan orang. I feel bersalah and uncomfortable. 

Dah masuk bulan mei nie, ada berbaki sebulan lagi cuti. Ijah now kat kg. Balik dari kampung nie, I've got things need to be done. And lepas tu hujung bulan before balik kampus, Ijah balik kg lagi for the last time.

Ijah nak share something. Lately, maybe tak lah lately, semenjak I've been using Korean Brand for my skincare routine, Ijah dah mula start buat research on make-up pula. But I don't think I'll use make-up. Surely I will look like badut. Maybe applying face powder and lip gloss won't hurt right?
So, Ijah cari laa online shop yang boleh shipping 3-7 working days (max). Ada tu memang ada. Ready stock pun ada. TAPI !!! Ijah pula tengah kering sekarang. WHY NOW ?? WHY??? /cries a river/

I guess sampai sini je laa Ijah update. Next time Insya Allah I'll be updating. Soon. Maybe? 


XOXO
?