Kawan
Friday, October 12, 2012 | 0 comments

 
 
Hai korang ! Apa khabar? Sihat? Di kala hujan-hujan nie korang mesti jaga kesihatan taw. Nanti sakit kan susah. Musim exam semuanya right?
 
Ijah tak tahu kenapa Ijah terbuka hati nak buat entry yang ber’title’ kat atas tu. K.A.W.A.N . Nampak dengan jelas kan? Tak Nampak juga? Meh Ijah besarkan lagii.
 
K.A.W.A.N
 
Dah Nampak? Ngee.. so, Kawan. Macam-macam definisi orang tulis. Dalam buku, internet. Dalam blog pun dah macam2x orang tulis.

Kawan, sahabat, teman, friends, chingu. Semua memberi makna yang sama. Orang yang rapat dengan kita selain ibubapa, adik beradik dan family. Tak kira peringkat umur semua ada kawan. Even my nenek ada kawan okay. *laughing*

Apa yang Ijah nak cakap kat sini, bagi Ijah kawan nie orang yang selalu ada kat sisi kita. Tak kira susah atau senang. Itu yang orang selalu cakap kawan sejati. Share the laughter share the pain, bak kata orang puteh. Kawan time ketawa2x jer bukan kawan yang baik, yang itu mama Ijah selalu pesan kat Ijah. Ijah suka berkawan ngan orang. Ramai-ramai. Tapi Ijah sendiri malu nak start sesuatu yang new. Means nak introduce myself lerr. Haha.

Bagi Ijah, If Ijah ada beritahu sumthing yang sangat2x secret kat seseorang tu ertinya Ijah percaya kat dia. Ijah percaya yang dia akan simpan sampai bila2x. Dan bukannya nak buka kat orang lain. Mungkin seorang jer dia cerita. But, mulut orang bukannya kita boleh control right? So, kawan yang baik NEVER open his/her mouth beritahu secret kawan dia sendiri. The next thing is, a friend never betrays his/her friends kan? A.k.a Backstabber laa. Alaa, tikam belakang kawan dia laa. Dia cakap hal2x yang buruk pasal kawan dia ngan orang lain tanpa pengetahuan kawan dia. Jahat bebenar laa orang cam tu kan?

Okay, kalau Ijah nak kupas dengan lebih banyak lagi nanti tak pandai habis pulak kan? Korang sendiri pun tahu cam mana nak nilai kawan yang baik, kawan yang tak baik. Right?

Hurmm, so, hargailah kawan2x korang. Jaga bagus2x. Never broke his/her trust. Walau lain2x sekolah selalu2x ler contact. Tak dapat nak text or call, fb kan ada. twitter kan ada. kan3? Ngee ~

p/s: I miss my friends at SMKAKK ! I miss my friends at Kem Kemanisan Iman! I love my friends at SMK Bahang! *kiss*
 
 
?