Oh my broadband !
Sunday, September 09, 2012 | 1 comments



Aloha suma ! So, kita dah masuk bulan September. Wahai adik-adik yang bakal menduduki UPSR dah siap sedia ke? Semoga berjaya ye. Sebelum masuk dewan peperiksaan take a deep breath. baca Bismillah. Then, bila nak mula jawab tu baca doa. Insyallah dapat jawab punya. Jawab perlahan-lahan ya. Janganlah pula terlampau perlahan nanti tak cukup masa XD . Kak Ijah percaya adik2x yang bakal mengambil UPSR nie akan berjaya dengan cemerlang ! :)

UPSR.. Empat tahun yang lalu. Tak berapa ingat apa yang berlaku time tu. Just yang Ijah ingat time nak amik result UPSR tu. Tahun tu, result UPSR keluar time minggu terakhir persekolahan. Ijah pula terlibat dengan Rancangan Imtegrasi Murid Untuk Perpaduan (RIMUP) kat Kota Belud. Ijah ngan kawan-kawan sekolah yang lain bertolak hari selasa dan sepatutnya habis hari Jumaat. But then UPSR result keluar hari Khamis. Mnejelangnya hari Khamis tu, Ijah rasa berdebar sangat. Hari Khamis tu banyak aktiviti kat luar. Semua best2x cuma Ijah rasa kurang sikit coz fikir pasal result. Ijah borrow hp kawan. Balik2x sms kawan2x yang ada kat school tanya result dah keluar ke. 

Then bila dah kuar result Ijah dapat tahu Ijah cuma dapat 4A1B. Air mata Ijah gugur. Nangis hepi + disappointed laa juga. Tak dapat 5A. But  4A isn't that bad right?


Okay, nampak gayanya sudah jauh dari tajuk entri kali nie. Haha. Okay my broadband omo ! sudah mati ow. Huhu. Sebelum2x nie Ijah ada gitau kan yang bb Ijah belum bayar. Then It reach 6o days sudah. So, sudah mati lorh. Tak boleh guna sudah. Okay, so kat rumah dah takde sumber internet. jawabnya Library tiap minggu lerh. I can't take it ow kalo lama tidak internet. Haha. Zaman modenisasi. :p

p/s: I want new Broadband XD plezz Daddy :)


?