Hari pertama
Sunday, July 01, 2012 | 0 comments




Hola sweethearts ! Korang semua sihat? Bagus la kalau sihat. Kalau sakit macam Ijah ney cepat cepat dapatkan rawatan ! Huu~ Ijah ney tak berapa sihat. Demam, selesma, batuk, sakit tekak dan macam-macam lagi la. Dah la esok nak sekolah. Huu~ Korang, doakan Ijah cepat sembuh yer.

Talking about school, Ijah dah mula sekolah hari jumaat hari tu. Supposed mula hari khamis but Ijah ngan ayah jumpa pengetua lagi. Tyme tu pengetua busy sangat so lambat ler jumpa dia. Urusan pun lambat ler. 3 hours ok Ijah tunggu pengetua kat pejabat am. 

Then, on friday, Ijah pergi mendaftar SENDIRI without my parents. So, Ijah tunggu ler kat luar bilik PK Hem sekolah baru Ijah tu. Dah jumpa PK Hem, jumpa ngan sorang cikgu ney nak bayar yuran PIBG. After that, jumpa ngan guru kelas, mendaftar. Alhamdulillah selesai juga urusan Ijah. 

Ijah dapat masuk kelas 4 Sains 1 that is pure science. Ijah sambung jer apa yang Ijah belajar kat sekolah lama dulu. Cuma nya la, Ijah dah banyak ketinggalan subjek. Need to recover semua ! *kau boleh tu!* Kawan sekolah rendah Ijah merangkap classmate Ijah, Merelle  yang bawa Ijah masuk kelas. Thanks ya Merelle. Masuk jer kelas, Ijah tiba-tiba rasa nervous menguasai diri! NO! Ijah rasa macam-macam. Tak tahu nak cakap apa mula-mula. Tyme Ijah masuk tu, masa rehat. So, kelas memang kecoh. 

Ijah duduk kat tengah-tengah barisan kedua dari meja guru. I've made new friends, nama dia Aenitan . Dia duduk sebelah Ijah. Sebelah Aenitan, Ana . Aenitan yang bawa Ijah pergi kantin. Kitaorang pun bual-bual ta'aruf la katakan. *apa bende la pulak ta'aruf tu* Alahai.. ta'aruf tu sesi perkenalan. Ada faham? Kat kantinm, mak hai, ramainya orang berbaris. Iajah pun malas ler nak beli apa-apa. Then Aenitan bawa Ijah pergi kiosk *betul ke juga ejaan tu..ahaha.Lantak laa* Kat sana makanan ringan dijual.  Ijah beli lah juga makanan kat situ. Lagi pun tak ramai orang. 

Tyme kat kantin tu la terjumpa ngan classmate lama kat sekolah rendah dulu. Flencia, Sonia, Jacquelina, Hamir, Azhari, Fauzan and Zachaery. Rindunya kat diorang. Ijah pun ada kenal kat kawan baru nama dia Siti Sufia. Cerita punya cerita tak sedar masa rehat dah habis. Kawan-kawan Ijah la yang hantar Ijah balik ke kelas. Most of them kat kelas 4 Sains 2. Sampai jer kat kelas cikgu dah ada. Haha. I'm supposed not to be late next time. 

That was my experience kat sekolah baru. Ijah nak ucap terima kasih sangat-sangat kat Aenitan coz bawa Ijah pergi kantin and pulang sama-sama ngan dia. I appreciate it so much ! 

So korang, Ijah dah habis bercerita neyh. Nak beradu la pula. Esok sekolah. Hehe. Ta-ta korang !

?