Tutorial MP3 comel.
Sunday, June 24, 2012 | 1 comments








Halo semua ! Ijah nak ajar korang neyh macam mana nak buat mp3 macam Ijah tu. Alah yang kat tepi tu. *Alah aku dah tahu laa* Kalo yang dah tahu tu dok diam-diam yer. Tak tahu? meh ikut step Ijah satu persatu.

1 - Pergi sini dulu.*mana???*-------->sini<---------

2 - Carik lagu yang korang suka at atas tu. Macam dalm gambar neyh. Kat kotak yang Ijah merah kan tu.


3 - Dah ? Next korang klik jer kat title lagu tu.

4 - Selesai di situ, korang cari HTML Embed. Cari kod neyh "mp3= Copy kod sebelah tu sampai kod .mp3  yang lagi satu. Tak paham? tengok gambar bawah neyh.

5 - Dah? Eh, belum siap lagi tu. sekarang korang pegi >situ< pulak

6 - Pastekan code yang korang copy dalam kotak yang ada tulis mp3 tu. macam dalam gambar neyh !


7 - Korang boleh adjust lebar dan ketinggian mp3 ikut suka suki korang ok. Oh ya, ada kan yang kotak bawah sekali tu tulis autoplay korang tukar 0 pegi 1.

8 - *Apasal warna hitam ar? Tak boleh tukar warna ke?* Boleh. korang nampak tak kat atas tu tulis Category . Korang pegi la Colors.

9 - Dah puas hati ngan pilihan korang? Ok, sekarang barulah korang boleh copy semua code kat HTML Code kat bawah tu dan paste lerh kat mana yang korang suka kat blog korang.

Done ! 

Sebarang kemusykilan boleh la tinggalkan komen. kat sini yer. Kalo dah jadik pun, tinggalkan la komen jugakk ok? sayangg korang !

Ijah tahu benda neyh pun melalui  Aten.  Credit to her.




Labels:

?