Merinduimu
Wednesday, May 30, 2012 | 0 comments









Hola  !
Lama rasnya Ijah tak update belogg ney . ngee ~ 
ok la Ijah nak share ney.
Ijah dah pindah sekolah. huhu ~ sedih tw Ijah rasa. Tapi Ijah ada sebab yang Ijah kena pindah. Ijah terpaksa berkorban. Setiap yang berlaku mesti ada hikmah nya kan?
So, minggu last sekolah sebelum habis cuti semester 1 merupakan minggu last Ijah kat sekolah Ijah. SMK Agama Kota Kinabalu . Ijah akan berpindah ke... ntah la. Ijah tak pasti lagii. Hari2x last Ijah kat sekolah Ijah nak carikk memori yang paling best supaya Ijah dapat ingat sampai bila2x

Hari Isnin sampai hari selasa kitaorang belajar macam biasa. Nothing special happen. Then hari rabu ada Pertandingan Pidato Piala Diraja . Ijah tak masuk kelas coz Ijah jadik penjaga masa. Ngee ~ Ijah, Zaza, Laila and Nasyitah kita semua jadik penjaga masa tapi kat venue len2 la.Mula2x tu excited la jadik penjaga masa. and adalah kesilapan teknikal sikit. But then, lama2x ok dah.Abis jer pertandingan, tyme majlis penyampaian hadiah, Ijah and Zaza pulakk jadi tukang angkat hadiah. Haha ! Johan pertandingan tu adalah sekolah Ijah ! Congratz !

The next day ada program sekolah angkat dengan UMS berkaitan pasal rasuah. Ijah and kawan2 ada join pertandingan buat folio pasal rasuah tu. Ijah satu grup ngan Laila, Zaza, Riya and the only guy  Aniq. Alhamdulillah kitaorang dapat nombor 2 . program time ary khamis tu kita orang ada LDK tapy kena bagi kumpulan yang lain2x la suda. bukan kumpulan yang kami pilih dulu. Tyme petang barulah ada majlis penutupan and penyampaian hadiah.

Beberapa minggu sebelum Cuti neyh Ijah ada kenal ngan pengawal kat sekolah. dan dea hensem ! Ijah panggil dea pakcik. of course la pak cik takkan abg kot. Ijah tak biasa laa. tapi pak cik neyh kan still muda. Baru lepasan Spm taw ! and dea tak suka kena panggil pak cik. Ijah panggil jer dea gitu. dea pun panggil Ijah mak cik. Start situ Ijah rapat la jga ngan dea. Tak lama lepas tu Ijah rapat lagi ngan pak cik lagi satu. pengawal jugakk shif pagi. yang pak cik muda neyh dea shif malam. tapi tyme pagi ada jugak cuma dea tidur laa. 

Tyme hari khamis petang tu Ijah pergi laa jumpa pakcik tu nak gitaw dea yang Ijah pindah. pak cik yg shif pagi tu lagi awl taw. then tyme ptg tu Ijah pergi la jumpa dea. Ijah gitaw yang Ijah nak pindah and Ijah nak amik gambar ngan dea. Malang nya dea tak nak. Sibuk kunun. Tak pa la. Dah gitu dea jalan pergi pondok pengawal. Tyme Ijah jumpa dea 2 Ijah kat Tmn KTBM yg berhampiran ngan pondok pengawal.  Tak semena-mena air mata Ijah mengalir. Ijah nangis ! OMG !!

Then suda gitu dea panggil suruh duduk kat pondok pengawal tu. Ijah cakap sekejap padahal tak nak dea tengok Ijah nangis. Then tiba2x dea cakap macam neyh.




"Mak cik ! kalau kau suka aku kah? Kau cakap jak bha"

Punyala Ijah terkejut ! Makin la Ijah nangis. Ijah suka dea ! Eya, Ijah dah suka dea ! And Ijah akan merindui dea ! Dah gitu dea minta fb Ijah. Ijah pergi la kat pondok tu. Dea minta nombor telefon Ijah and fb Ijah. Ijah bagi la. pulang rumah, dea memang ada add. tapi sms call? teda pun !

Berbalik cerita last week kat sekolah. Malam tu Ijah dah dapat balikk laptop Ijah yang kena rampas. Muahahaha ! bahagianya. And malam tu jugakk Ijah ada pijama parti ngan Zaza, Kak Meera, Laila and Ezza. Best sangat ! Ijah tak tido sampai pagi. Tapi yang len tido ngee ~

The next day is the last day. Ada perhimpunana rasmi. Last time Ijah nyanyi lagu sekolah. huhu ~ Truthfully Ijah akan sentiasa merindui sekolah ini sampai bila2x ! Tyme last day tu amik transkrip. Ijah plan nak jumpa pakcik tu for da last tyme tapi dea tidur. tak pa laa.. Tyme ary terakhir tu jugak, Si dia,Ijah reveal la nama dea,Syukri jumpa Ijah. Kami kan tak bertegur. Macam enemy dah Ijah rasa. Tyme ary last tu, dia minta maaf laa. Okay, Ijah accept maaf dia. Tapi Ijah terkesima la bila dia bagi taw yang dia tak suka dah kat Ijah. padahal dulu bukan main lagi. But its okay, Ijah dah ada replacement. Tak paa..

In the end Ijah dah setel suma probs kat sekolah. Ngan Syukri and Mia sekali. Ijah meninggalkan sekolah tanpa pa2 masalah. So, here's the picture. Enjoy !


this is my pren yg dduk sbelsh meja

my bio teacher !


program anak sekolah angkat

teman2x

from left: Ijah, Laila and zaza


kengkawan ku !

Hani and me


Program sekolah angkat with UMS

LDK our pulau impian !

menara kami !

we won second !

tmn KTBM



Laila and me

Pijama party ! aha !




beloved sister !!

my ketua kelas !




p/s: tak tahu kenapa gambar tu ada yang tak lawa. huu ~






?
this is my pren yg dduk sbelsh meja

my bio teacher !


program anak sekolah angkat

teman2x

from left: Ijah, Laila and zaza


kengkawan ku !

Hani and me


Program sekolah angkat with UMS

LDK our pulau impian !

menara kami !

we won second !

tmn KTBM



Laila and me

Pijama party ! aha !




beloved sister !!

my ketua kelas !




p/s: tak tahu kenapa gambar tu ada yang tak lawa. huu ~







Older
Newer