Hujung minggu
Monday, June 18, 2012 | 0 comments





Hola ! 
Korang semua apa khabar? Sihat? Tak sihat? Kalau tak sihat tu makan ubat yer. Banyakkan berehat. Kurangkan aktiviti luar dan paling penting banyakkan berdoa.

Okay, Ijah nak cerita neyh. Hari sabtu dan ahad minggu lepas, Ijah pergi sekolah lama Ijah. Ijah join diorang kem bestari solat untuk budak-budak form 1. Kat seolah tu, memang tiap-tiap tahun student form 4 akan buat kem solat untuk budak2 form 1.

Kem solat tu start dari hari Jumaat tapi Ijah tak pergi hari Jumaat tu. Aktiviti diorang hari Jumaat tu pendaftaran, ice breaking dan LDK 1 . Ijah tak tahu detail sangat coz Ijah tak da kat situ.

Then, hari second, sabtu, Ijah datang ke situ. Ijah datang jam 8.30 pagi. Time tu, diorang tengah buat aktiviti ala-ala eksplorasi. Ijah sampai jer kat situ kawan-kawan Ijah terus panggil nama Ijah. Kuat giler suara dia. Ijah salam diorang. Tapi kat situ bukan semua kawan Ijah ada. Terutamanya  bestfriend Ijah Zaza dan Laila. Diorang ada stesen yang diorang jaga masing-masing. 

After jumpa ngan kawan yang lain, Ijah pergi cari Zaza dan Laila. And it turn out to be diorang jaga stesen yang sama. Ijah happy sangat dapat jumpa diorang. Terubat juga rindu di hati neyh. 

Ijah pun ada tolong diorang juga. Ijah stay kat stesen terakhir yang dipanggil 'Alam Barzakh' . Dalam stesen neyh, kitaorang bagi kesedaran ngan junior2 kami neyh tentang alam kubur. Dalam pada masa yang sama dapat juga mengingatkan kita tentang alam-alam selepas mati neyh.

Pagi tu eksplorasi pelajar perempuan. Petang pula pelajar lelaki. Ijah still juga jaga kat situ. Jarang taw dapat tengok pelajar lelaki neyh menangis. But, form 1 student laa. Aktiviti tu habis kira-kira jam 5 petang. 

Malam pulak aktivit untu kem tu, malam penghayatan ayng dijalankan di surau. Malam penghayatan neyh conform la menangis lagi. Ijah pulang awal malam tu ke rumah. Tak sempat nak habiskan aktiviti tu ngan diorang.

The next day, Ijah datang lambat coz Ijah bangun lambat. Penat sebab aktiviti kelmarin nya tu. Hari ahad tu, Ijah sempat untuk majlis penutupan aje. Then everything done . Thats all. Feeling relieve laa juga dapat jumpa orang-orang yang Ijah nak jumpa such as  Zaza, Laila, Kak Fatehah, Syuhadah, Hani, Nasyitah, Farhana, Mia, Balqis  dan adalah juga orang yang Ijah tak dapat jumpa yang Ijah nak jumpa sangat Kak Shikin, Kak Meera, Kak Yule , Kak Zuliana dan Jirah.

I want to upload picture but internet line is so poor = =" . Tapi korang boleh pergi link neyh>picit sini<




?