All Day Long
Sunday, May 20, 2012 | 0 comments



Hola !
Ijah nak cerita marii . Kelmarin Ijah pergi jalan-jalan having fun kat KK. Ijah tak berseorangan okay..Ijah jalan ngan  Pyqot, Kak Shikin, Kak Meera, Kak Baby, Kak Along, Kak Gugurl and Kak Amoy.

Mula-mula time pepagi Daddy Ijah hantar Ijah pergi ke rumah Pyqot cause kitaorang jalan sekali. Ijah ngan dia sampai kat Wawasan Plaza jam 9 sebab mamy Pyqot ada hal. Kedai pun belum buka lagi jam 9 tu. So kitaorang jalan-jalan la pusing-pusing kat situ. Di Wawasan tu kitaorang jumpa benda yang interesting. Ada photo booth ! Ahaha. Tak pernah la jumpa benda-benda ginie. Pernah nampak kat TV jer. Kitaorang tak melepaskan peluang so try la guna benda tu and jeng jeng jeng inilah hasilnya.


precious memory !

Dua kali kitaorang amik gambar 2. aha ! Jam sepuluh Kak Shikin, Kak Meera and Kak Amoy sampai. Then kita semua terus pergi Center Point ( CP). Kak Amoy stay kat CP .Kami 4 orang terus jer pergi Sinsuran. Ijah jalan ngan dorang semua tu bukannya enjoy free2 okay.. Kami semua ney satu bilik kat sekolah. Bilik kitaorang ada handle candy request. So, tujuan jalan ney sebab nak beli barang. Kat sinsuran kami cari hairband, handkerchief,keychain and mug

searching for hairband

menyempat lae tyme beli mug

Tyme on the way maw beli handkerchief ada sesuatu yang buat kita semua kaget . OMO ! ada satu urank lae ahli bilik Ijah jugakk dia orang Lawas. Laila nama nya. Dia pergi beli gula2 kapas. Pakcik dia yang buat. Sekalinya Kak Shikin gtaw kami. Laila buat post d FB 

"Kak,ada probs la...Pak cik saya cakap itu gula2 tahan dua jam jak"

Adeh ! semua pun shock ! Ikhtiar2 ~ Then Ijah sms ada sorang kakak ney yang pernah handle candy request tahun lepas. Dia ada order gula2 kapas. Nak tanya kat dia la kat mana beli candy tuu.

Dah beli semua yang patut kat Sinsuran. kami heading to CP lagi. Nak cari fail and notebook.But before that,perut ney dah mula buat bising la pula. So..mamam tyme ! Tyme kat restoran baru jumpa ngan Kak Baby, Kak Along and Kak Amoy .

Kak Meera and Kak Shikin (speecky one)

Dah siap isi perut kita gerak pergi cari fail and notebook tapi sebelum itu, barang kat tangan dah overload so pergi la butik makcik Ijah tumpang simpan barang. ngee ~

kirim salam handphone yerk :P

sempat lae rupanya di cermin

Dah tu, kami pun heading tu Kaison cari fail tomey2 and notebook tomey2. :P cari punya cari sampai duduk2 atas lantai. macam Kaison tu kami punya sudah. Ahaha.. Don't care. :D

Mish this moment

Alhamdulillah abisz shopping beli barang. Semua dapat ! After that? Banyak masa lae taw. so? Enjoy derr ! aha !

In the lift !

Dalam Kbox





Wah ~ kalah Dato Siti neyh !

Dah abisz enjoying dalam kbox tu selama 1 jam 40 minit aha ! kitaorang sambung pula men game. ngee ~
Then kitaorang amik barang balik kat tempat makcik Ijah barulah satu-persatu berangkat pulang. Tinggal lah Ijah, Pyqot, Kak Gugurl, Kak Shikin and Kak Baby. Tak tahu nak pergi mana dah. Tak da hala tuju. So, duduk2 jelah. 



Anyway, memori yang sangat indah buat Ijah and yang lain2. Next time kita jalan lagi ok? ngee ~

Love them all !!

p/s:Lambat la Ijah buat post neyh coz ada gangguan line internet yang sangat lambat macam kura-kura

picture credit to: Kak Shikin and Pyqot



















?
precious memory !

Dua kali kitaorang amik gambar 2. aha ! Jam sepuluh Kak Shikin, Kak Meera and Kak Amoy sampai. Then kita semua terus pergi Center Point ( CP). Kak Amoy stay kat CP .Kami 4 orang terus jer pergi Sinsuran. Ijah jalan ngan dorang semua tu bukannya enjoy free2 okay.. Kami semua ney satu bilik kat sekolah. Bilik kitaorang ada handle candy request. So, tujuan jalan ney sebab nak beli barang. Kat sinsuran kami cari hairband, handkerchief,keychain and mug

searching for hairband

menyempat lae tyme beli mug

Tyme on the way maw beli handkerchief ada sesuatu yang buat kita semua kaget . OMO ! ada satu urank lae ahli bilik Ijah jugakk dia orang Lawas. Laila nama nya. Dia pergi beli gula2 kapas. Pakcik dia yang buat. Sekalinya Kak Shikin gtaw kami. Laila buat post d FB 

"Kak,ada probs la...Pak cik saya cakap itu gula2 tahan dua jam jak"

Adeh ! semua pun shock ! Ikhtiar2 ~ Then Ijah sms ada sorang kakak ney yang pernah handle candy request tahun lepas. Dia ada order gula2 kapas. Nak tanya kat dia la kat mana beli candy tuu.

Dah beli semua yang patut kat Sinsuran. kami heading to CP lagi. Nak cari fail and notebook.But before that,perut ney dah mula buat bising la pula. So..mamam tyme ! Tyme kat restoran baru jumpa ngan Kak Baby, Kak Along and Kak Amoy .

Kak Meera and Kak Shikin (speecky one)

Dah siap isi perut kita gerak pergi cari fail and notebook tapi sebelum itu, barang kat tangan dah overload so pergi la butik makcik Ijah tumpang simpan barang. ngee ~

kirim salam handphone yerk :P

sempat lae rupanya di cermin

Dah tu, kami pun heading tu Kaison cari fail tomey2 and notebook tomey2. :P cari punya cari sampai duduk2 atas lantai. macam Kaison tu kami punya sudah. Ahaha.. Don't care. :D

Mish this moment

Alhamdulillah abisz shopping beli barang. Semua dapat ! After that? Banyak masa lae taw. so? Enjoy derr ! aha !

In the lift !

Dalam Kbox





Wah ~ kalah Dato Siti neyh !

Dah abisz enjoying dalam kbox tu selama 1 jam 40 minit aha ! kitaorang sambung pula men game. ngee ~
Then kitaorang amik barang balik kat tempat makcik Ijah barulah satu-persatu berangkat pulang. Tinggal lah Ijah, Pyqot, Kak Gugurl, Kak Shikin and Kak Baby. Tak tahu nak pergi mana dah. Tak da hala tuju. So, duduk2 jelah. 



Anyway, memori yang sangat indah buat Ijah and yang lain2. Next time kita jalan lagi ok? ngee ~

Love them all !!

p/s:Lambat la Ijah buat post neyh coz ada gangguan line internet yang sangat lambat macam kura-kura

picture credit to: Kak Shikin and Pyqot




















Older
Newer