Kampung dan saya !
Tuesday, December 04, 2012 | 0 comments

Konichiwa ! Japanese sikit di entry ney . Muahaha. Baru lepas tengok Fairy Tail. Haha. Nampak kebudak-budakan ke? Tak kesah laa apa korang nak kata. Yang penting I happy tengok Fairy Tail. Gehehe.
So, sepanjang cuti nie, Ijah kat kampung aje. 10 Nov adalah tarikh Ijah pulang ke desa yang tercinta nie. Kat  mana? Kota Belud, Sabah. SANGAT laa excited time nak pulang. Apa tidaknya, Ijah jarang2 pulang kampung nie. Pulang pun time school holidays, Hari raya. Haha. Until today, 3rd of December, Ijah still at kampung . Muahaha.
What do I like bebenar kat kampung ne? Ijah dapat jumpa dengan sepupu kesayangan Ijah. Nana !! gehehe. Dia muda setahun dari Ijah. But, Ijah sama dia sangatlah rapat. Bak kata iklan Buddyz Digi tu, Takkan Terpisah. haha. We share mostly everything. Everytime we meet mesti banyak storii yang nak dishare. Agaknya sampai sekarang pun masih ada lagii cerita yang belum di-utarakan. gehehe.
Me and her !
Next, selain Nana, ada ramai lagii yang Ijah dapat jumpa. Nenek, Makcik2, Sepupu2 yang lain and etc. haha. Sangat banyak kalau nak di-listkan. Bukan jumpa orang je taw. Kat kampung nie, banyak buah-buah yang dapat Ijah mamam. Haha. Durian, Cempedak, Langsat, Mangga, Jambu Batu, Nanas dan berbagai  buah tempatan. Haha. Memang puas habis laa Ijah 'telan' semua! Kalau Ijah kat rumah di Penampang, jarang yang amat Ijah makan buah-buahan. Mahal laa buah-buahan yang kenba jual nie. Kalau kat kampung, Ijah dapat makan free aje. Haha.

Tapi, there's a thing that Ijah kurang sikit nak coorperate. The NATURE. Bukan bermaksud Ijah tak suka alam semula jadi nie. Cuma, baru2 ney time Ijah tolong mak cik Ijah bersihkan kebun kecil-kecilan dia, kitaorang jumpa 2 ekor ulat bulu. OMO ! bergerak-gerak lagi tu. AHHH !! Ijah geli ! Then yesterday, Ijah ikut nenek Ijah pergi halaman belakang rumah kat kampung nie. Kitaorang pergi amik setandan pisang and dua biji kelapa. Bila Ijah nak angkat kelapa tu dari tanah, ada la pulak makhluk kecil berwarna hijau nie. ANDWAE ! Respon to stimuli, Ijah teriak. Bila ingat balik, malu laa pulak teriak camtu. 

 Nature is beautiful. Tapi penghuni nature tu, I just CAN'T take it. Geli laa. Plus, some of it are poisonous. Hope I'll never meet something dangerous such as snake. 

So, cuti tinggal kurang dari sebulan lagii. Ijah nak habiskan masa yang berharga kat sini. Hehehe. Gotta go !

Annyeong !!!
?
Me and her !
Next, selain Nana, ada ramai lagii yang Ijah dapat jumpa. Nenek, Makcik2, Sepupu2 yang lain and etc. haha. Sangat banyak kalau nak di-listkan. Bukan jumpa orang je taw. Kat kampung nie, banyak buah-buah yang dapat Ijah mamam. Haha. Durian, Cempedak, Langsat, Mangga, Jambu Batu, Nanas dan berbagai  buah tempatan. Haha. Memang puas habis laa Ijah 'telan' semua! Kalau Ijah kat rumah di Penampang, jarang yang amat Ijah makan buah-buahan. Mahal laa buah-buahan yang kenba jual nie. Kalau kat kampung, Ijah dapat makan free aje. Haha.

Tapi, there's a thing that Ijah kurang sikit nak coorperate. The NATURE. Bukan bermaksud Ijah tak suka alam semula jadi nie. Cuma, baru2 ney time Ijah tolong mak cik Ijah bersihkan kebun kecil-kecilan dia, kitaorang jumpa 2 ekor ulat bulu. OMO ! bergerak-gerak lagi tu. AHHH !! Ijah geli ! Then yesterday, Ijah ikut nenek Ijah pergi halaman belakang rumah kat kampung nie. Kitaorang pergi amik setandan pisang and dua biji kelapa. Bila Ijah nak angkat kelapa tu dari tanah, ada la pulak makhluk kecil berwarna hijau nie. ANDWAE ! Respon to stimuli, Ijah teriak. Bila ingat balik, malu laa pulak teriak camtu. 

 Nature is beautiful. Tapi penghuni nature tu, I just CAN'T take it. Geli laa. Plus, some of it are poisonous. Hope I'll never meet something dangerous such as snake. 

So, cuti tinggal kurang dari sebulan lagii. Ijah nak habiskan masa yang berharga kat sini. Hehehe. Gotta go !

Annyeong !!!

Older
Newer