Sebelum pulang hostel
Sunday, April 29, 2012 | 0 comments


Hola !
Kejap lae Ijah dah nak pulang asrama. Huhu :'(
Esok nie Ijah ada exam lagi. Minggu kedua. Esok paper  fizik kertas 3 and Sejarah. Doakan Ijah  ok?

Ijah nak cer ney about si 'dia' . Ingat tak siapa yang Ijah maksudkan ney. Alaa Kalau dah tak ingat tu  cuba baca entry Ijah yang lepas-lepas punya. Dah ingat? Good !
Ijah ngan 'dia' tak ok lagii. Kali ney Ijah yang mula dulu. Tapi Ijah tak maksudkan sampai tak nak layan  'dia' . Ijah just cakap Ijah nak jadi kawan dia aje. Itu jerr. Bukan nye sampai tak nak tegur and sms dia. Dia pula sekarang mahu tak mahu jerr reply sms Ijah. Ijah tanya la kat dia:

"Kenapa kau macam mahu tak mahu jer reply sms aku? It seems you're avoiding me."

Then dia reply,:

"Kau mahu macam gini kan. Aku buatlah"

Ijah reply balik :

" Bila masa lae aku cakap aku mahu buat gini. Aku just cakap kita jadi kawan"

Dia balas:

"Begini la cara aku layan kawan aku. Kenapa kau tak suka pulak?"

Ijah reply jer "Nothing" . Ijah malas dah la bertikam lidah lae sama dia tu. Let it be jer la. Ijah tak tahu apa yang sedang bermain di minda dia sekarang. Is he try to make something supaya Ijah  benci dia? Ijah pun dah kematian akal dah. Tapi apa pun dia cuba buat Ijah akan tetap bersabar. Ijah takkan ada niat nak benci dia. Ijah cuma nak kawan ngan dia itu jerr. Dia tak paham lah. Ijah cakap nak kawan ngan dia tak semestinya perasaan Ijah kat dia dah mati. No. I guess dia fikir gitu. So let it be. Ijah sekarang nak fikir nak usaha untuk berjaya. Ijah nak kejar  impian Ijah. 

Ijah tak tahu la kalau dia sampai benci Ijah ke atau cuba nak buang semua memori Ijah ngan dia. Tapi Ijah takkan buat gitu. Ijah still simpan lagi surat-surat kitaorang. Ijah still pakai lagi keychain yang dia bagi. Ijah still simpan lagi patung yang dia bagi. And Ijah still sayang ngan dia.

Okay la Ijah dah terlebih dah ney ! opps! Aha ! Ok la. Dady Ijah pun dah panggil tu. So, adios sweethearts !
?