Cara nak guna blogskin
Sunday, April 29, 2012 | 0 comments



Hola !
Malam ney Ijah nak ajar cam mana nak guna blogskin. Memandangkan ada jugakk yang masih newbie dalam dunia blog nie. Ok la just follow the steps.

1 Pastikan template anda dah tukar pegi classic template. Kalau tak tukar lagi, alamat tak jadik ler.
 2 Pegi website ney >picit<
3 Korang pilih la mana-mana jenis template yang menjadi pilihan hati.
4 Dah pilih? Good. Now, pergi tengok kat bawah tu sebelah kanan Macam kat bawah ney. Picit ! 


klik untuk GIANT size

5 Sudah? tengah download? good ! Bila dah complete korang bukak folder download tu.
6 Copy semua coding yang ada.
7 Pergi ke Dashboard > Template 
8 Padam dulu semua coding yang ada kat kotak template tu.
9 Dah kosong? Barulah paste coding yang korang copy tadi.
10 Dah ? Preview dulu yer barulah tekan Save !

Nota kaki : Paham tak? Kalau jadi gitaw Ijah ok? Kalau tak jadi pun gitaw Ijah jugakk


Labels:

?
klik untuk GIANT size

5 Sudah? tengah download? good ! Bila dah complete korang bukak folder download tu.
6 Copy semua coding yang ada.
7 Pergi ke Dashboard > Template 
8 Padam dulu semua coding yang ada kat kotak template tu.
9 Dah kosong? Barulah paste coding yang korang copy tadi.
10 Dah ? Preview dulu yer barulah tekan Save !

Nota kaki : Paham tak? Kalau jadi gitaw Ijah ok? Kalau tak jadi pun gitaw Ijah jugakk


Labels:


Older
Newer