Melangkah ke dunia menengah atas
Saturday, January 07, 2012 | 0 comments

Ehem ehem !
Hulaa olz !
Wah..dah tiga ary pula sekolah dah buka. Tak sedar ye. Tapi bagi Ijah, baru 2 ary Ijah sekolah. Ary kedua sekolah Ijah tak hadir. keke.. bukan apa, ada masalah yang tak dapat nak di elakkan. Tahun ney Ijah dah 16 tahun means Ijah di tingkatan empat sekarang ney. Ijah dah kat menengah atas . Exam yang menanti ialah SPM. (hehe..awal pula Ijah bukak topik pasal SPM ney)

Bila dah tingkatan empat ney mula lah pening kepala. Bingung nak pilih aliran apa. Kalo dah ada lama kat fikiran tu baguslah. Kalo Ijah, Ijah nak amik aliran Teknologi Kejuruteraan. Tapi keputusan Ijah menenpatkan Ijah kat kelas Sains Tulen. Kalo nak tukar, tersangat lah rugi bab kat kelas ney, Ijah dah mula belajar dan ada dah keja umah pun (yang Ijah sedang usahakan sekarang). 

Tingkatan empat ney, jumpalah pula subjek subjek baru seperti Fizik, Kimia, Biologi, Matematik Tambahan dan sebagainya. Yang buat Ijah loading time belajar ney silibus tahun ney telah ditukar kepada bahasa melayu.  Ijah tak berapa biasa belajar matematik dan len-len dalam bahasa melayu. Start dari tahun  satu lagi Ijah belajar dalam Bahasa English. Tapi apakan daya, Ijah kena usaha dengan lebih keras lagi kan? 

Anyway, doakan Ijah semoga cepat lah pick up dengan silibus sekarang ney. Okay lah. Ijah nak chow dulu. Adios suma !
?